10 mars 2009

Wisper 905

Wisper 905 er en spennende modell som leveres i tre utførelser. I utgangspunktet er rammen og motoren den samme, men utstyr, batteri og girsystem varierer mellom modellene. 

"City" har heldekkende skjermer og bagasjebærer, 36V Lithium polymer batteri med kapasitet på 14Ah, 7 gir, 26 " hjul og felgbremser. City er som navnet tilsier særlig godt egnet for bruk i by og på sykkelstier og tilsvarende. 

Sport-utgaven har samme batteripakke, men er utstyrt med dempegaffel og skivebrems foran og egner seg dermed bedre om man liker å sykle litt utenfor de asfalterte sykkelstiene, og kanskje også om man er typen som liker å tråkke på litt da skivebremsen kommer godt med om man sykler litt "sporty". Ellers så er "Sport" også utstyrt med lettere skjermer samt lettet for bagasjebæreren. Disse syklene oppgis å ha en rekkevidde på mellom 40 og 60 km med fulladet batteri avhengig av hvor mye man selv hjelper til med tråkkingen, og selvsagt terreng og førerens vekt. Disse to modellene er også utstyrt med hendig pumpe, flaskeholder og kjørecomputer.
City og Sport koster begge 15.990kr hos Oslo Elsykkel.

Eco er den rimeligste av de tre og koster 11.990kr. Denne er enklere utstyrt og strippet for alt av skjermer. Den har et mindre batteri på 8 Ah og har ett gir mindre enn de andre modellene. Mindre utstyr og mindre batteri gjør derimot sykkelen drøye tre kilo lettere, og det kan jo være et poeng om man må ha sykkelen opp trappen fra sykkelboden i kjelleren hver dag for eksempel. Rekkevidden oppgis til ca to tredeler av de to andre modellene, men for mange vil nok 25-40 km rekke mellom hver lading.

Designet på Wisper 905 må sies å være upåklagelig, og det er kun batteripakken som vil gjøre noen oppmerksomme på at dette ikke er en alminnelig tråsykkel. ..og kanskje den iøynefallende hastigheten opp bakkene da. ;-)

Oslo Elsykkel har syklene tilgjengelig for prøvesykling fra sine lokaler på Øvre Lindeberg i Oslo. Man kan tilogmed avtale å prøve sykkelen i en dag eller to! 
For oversikt over lokale forhandlere i resten av landet kan du ta en titt innom Wisperbikes.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar